Politierechercheur brengt tweede misdaadroman uit

West-Vlaamse politierechercheur brengt één jaar na debuutwerk al tweede misdaadroman uit

PERSBERICHT

Politierechercheur bij de lokale politiezone Damme/Knokke-Heist Hans Doheyn (56) brengt deze maand zijn tweede misdaadroman uit: ‘De koffer vol kleuren’. De hoofdinspecteur, die onder het pseudoniem Hans J. Russelle schrijft, lanceerde vorig jaar al een succesvol debuutwerk, dat liefst drie keer in druk ging. “Nu heb ik als een kip mét kop geschreven.”

Zijn eerste boek ‘Steek angst in je vijand’ werd precies een jaar geleden op warm applaus onthaald bij de lezers én in de media. Hans J. Russelle wordt zo stilaan een begrip in het auteurswereldje, met lezers aan beide kanten van de landsgrenzen. Amper een jaar later staat hij voor een nieuwe boekenvoorstelling. “Het succes van het eerste boek heeft me gemotiveerd om opnieuw in mijn pen te kruipen”, glimlacht Hans. Het resultaat is ‘De koffer vol kleuren’, een misdaadthriller vol spanning, humor en romantiek dat zich afspeelt in onze contreien. Opnieuw volgen we de hoofdpersonages Jack en Rachel, wiens levens op bepaalde vlakken gelijklopen met die van de auteur en zijn vrouw.

“Ik ben bijzonder trots op mijn nieuwste creatie. Mijn eerste boek schreef ik een beetje als een kip zonder kop: zonder basisstructuur maar met een hoofd vol ideeën. Deze keer schreef ik als een kip mét kop. Zo dacht ik van in het begin na over de manier om drie verhaallijnen te laten samenkomen”, vertelt Hans trots. Hij stelt zijn nieuwste werk voor op dinsdag 25 oktober om 19 uur in het Cultuurcentrum Scharpoord. Inschrijven kan gratis via de activiteitenkalender op de website van de gemeente Knokke-Heist. Er zijn ook nog signeersessies op zaterdag 29 oktober van 11 tot 12.30 uur in de Standaard Boekhandel in Knokke-Heist (Lippenslaan 86) en op zaterdag 5 november van 16 tot 17 uur in de Standaard Boekhandel in Sint-Kruis Brugge (Maalse Steenweg 326C).

Over ‘De koffer vol kleuren’

‘De koffer vol kleuren’ volgt de 80-jarige Achilles en zijn trouwe hond Monty. Hun leven verandert drastisch wanneer ze tijdens een ochtendwandeling op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats zijn. Terwijl de levens van Jack en Rachel steeds meer met elkaar verweven worden, en iedereen zijn plekje vindt in het nieuwe gezin, ontstaat er rond hen een bloedstollende intrige met een mysterieuze koffer als inzet. Wat volgt is een onhoudbare rollercoaster, van Bergen op Zoom tot Zeebrugge, van Rotterdam tot Brugge en van Aardenburg tot Knokke-Heist.

Wanneer het Caraïbische kartel van de Rotterdamse drugsmaffia haar zinnen zet op de Belgische kust, moeten Nederlandse en Belgische speurders snel de handen in elkaar slaan. Maar wat als er een ‘mol’ onder hen zit en niemand nog te vertrouwen is? Wat als de familie van Rachel ongewild het doelwit wordt van meedogenloze criminelen die voor niets terugdeinzen? Lukt het Jack en zijn collega’s om een gevaar te trotseren dat groter is dan alles wat hij ooit in zijn carrière heeft meegemaakt? En hoe loopt het uiteindelijk af voor Achilles en Monty?

Je kan een persoonlijk gesigneerd exemplaar van ‘De koffer vol kleuren’ rechtstreeks bij de auteur bestellen via www.russellebooks.com – Uitgeverij Het Punt.

Met bijkomende vragen kan je terecht bij de auteur via het contactformulier

Winkelwagen